top of page

Jessica van Dijk-Ruhe

Fysiotherapeut

Met gezondheid en mensen bezig zijn heeft van jongs af aan al mijn interesse gehad. In het examenjaar van de middelbare school werd ik geïnspireerd door het werk van een fysiotherapeut en het pad van mijn studierichting had zich geopenbaard.

Op de Hogeschool van Amsterdam heb ik in 2002 mijn diploma in ontvangst mogen nemen en kon ik eindelijk officieel aan het werk als fysiotherapeute.

Voordat ik in 2007 als zelfstandige aan de slag ging, heb ik ervaring mogen opdoen in diverse particuliere praktijken, in een verpleeghuis en het AvL-ziekenhuis. Al naar gelang ik meer mensen heb mogen begeleiden in hun herstelproces, ging mijn expertise zich meer vormen naar een holistische benadering van een klacht. Vaak is het niet alleen het fysieke lichaam dat zich meldt, maar een mentaal proces kan hier ook wel eens aan gekoppeld zijn.

Wat beweegt iemand om iets te doen, of juist te laten, belangrijker nog; wat is de wens van de persoon? Dit zijn voor mij uitgangspunten vanwaar ik als fysiotherapeute kan beoordelen waar ik mijn steentje kan bijdragen of het stokje over moet dragen naar een andere (para)medische collega.

In de loop der jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd waaronder Dry Needling, Medical Taping, manuele technieken volgens het Mulligan Concept en Coachingsmethodes waaronder NLP en Motivational interviewing.

Deze combinatie van behandelmethodes geeft mij de mogelijkheid ruimte te creëren om lichaam (en soms ook geest) te begeleiden in het herstelproces. Hiernaast heb ik me extra verdiept in paramedische littekenbehandeling, ter begeleiding van bewegingsvrijheid in gewrichten (bijvoorbeeld na een operatie of letsel) met de opleiding Scar Management.


Sinds januari 2015 is InterFysio officieel een maatschap. Door de nauwe samenwerking in de aanlooptijd hiernaartoe, weet ik van mijn collega’s waar ieders kracht en kunde ligt. Dit maakt het gemakkelijker om een omvattende behandeling voor u aan te kunnen bieden. Want waar mijn beperking ligt, ligt weer de kracht van iemand anders.

123-456-7890

Jessica van Dijk-Ruhe
bottom of page