top of page
< Terug

Joost van Dijk

Fysiotherapeut

In 1999 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam.

Als snel Naast mijn werkzaamheden bij de jeugdopleiding van AZ in Alkmaar, raakte ik al snel werkzaam binnen het Fitplan gezondheidscentrum in Heemskerk. Hier heb ik me heel wat jaren bezig gehouden met specialisatie binnen de knie en heup revalidatie. Het boeiende hieraan vond ik vooral het actief begeleiden van mensen bij hun herstel proces na een ingrijpende operatie.


In 2006 rondde ik de opleiding Manuele Therapie af aan de SOMT alwaar ik ook in 2009 de master graad haalde in de Manuele Therapie. In tussen ben ik binnen het betaalde voetbal van AZ naar HFC Haarlem gegaan waar ik verantwoordelijk werd voor het medisch beleid van de jeugd opleiding. Binnen de praktijk had ik inmiddels mijn aandacht gebied enigszins verlegd naar het behandelen van acute rugklachten en hoofdpijn problematiek. Een gebied wat naast de eerder genoemde revalidatie nog steeds mijn interesse heeft.


Na zeven jaar binnen de voetballerij werkzaam te zijn geweest maakte ik de switch naar een andere grote passie van mij namelijk: skiën. Vanaf 2006 t/m 2012 ben ik werkzaam geweest bij het zowel nationaal als internationaal zeer succesvolle Ski Racing Heemskerk. Hier was ik verantwoordelijk voor de invulling van het fysieke trainingsprogramma van de kinderen die op zeer hoog niveau aan wedstrijd skiën deden. Een uitermate interessante en leerzame periode waarin ik naast een groot netwerk, ook enorm veel heb geleerd in het verder begeleiden van jeugd in hun topsport carrière.


In 2007 heb ik samen met Jessica mijn eigen praktijk opgericht waar ik t/m 2014 met veel plezier en inzet mensen heb geholpen te herstellen naar het gewenste niveau.


Vanaf 2011 zijn wij samen met Erwin en Xander het collectief Interfysio begonnen wat heeft geleid tot een fusie van onze praktijken in 2015. In deze periode hebben wij elkaar uitstekend leren kennen en zijn zodoende als team erg op elkaar ingespeeld.


Mijn motto luidt:

Alleen vanuit een goede intrinsieke motivatie kan gezondheid geoptimaliseerd worden.

123-456-7890

Joost van Dijk
bottom of page