top of page
INTERFYSIO logo wit

Mieke Borsje-Buis

Fysiotherapeut

Therapeutisch Elastische Kousen aanmeten | Zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten


Tijdens mijn laatste jaar op de HAVO werd mij gevraagd een beroepskeuze te maken. Wat ik heel graag wilde, is een actief beroep waarin ik mensen kan helpen en stimuleren, zo min mogelijk op kantoor zitten, sportief en creatief kunnen zijn. Al deze componenten vond ik in de opleiding fysiotherapie.


In maart 2003 heb ik mijn diploma fysiotherapie behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Na wat waarnemingen in de regio en een periode als fysiotherapeut in Oostenrijk, heb ik 12 jaar met veel plezier in een particuliere praktijk in Haarlem gewerkt. Sinds maart 2016 versterk ik het team van Interfysio op de Wijkerbaan in Beverwijk.


Mijn afstudeeropdracht voor de opleiding fysiotherapie heb ik gedaan voor het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. In deze periode is de interesse gewekt voor het herstel na (kanker) operaties. Om bij te kunnen dragen aan een verbeterd herstel voor patiënten met lymfeklier problemen (pre- of postoperatief of door trauma) heb ik in 2008 de opleiding Manuele Lymfedrainage ad Modum Vodder behaald, vanaf oktober 2016 zal ik dit uitbreiden met het aanmeten van therapeutische elastische kousen/ steunkousen.


Naast lymfedrainage en algemene fysiotherapie heb ik mij gespecialiseerd in bekkenpijn tijdens en na zwangerschap. Als moeder van 3 kleine kinderen heb ik heel wat persoonlijke ervaring in zwanger zijn en bevallen. Ook heb ik door de jaren heen heel wat moeilijke zwangerschappen gezien ten gevolge van bekkenpijn, door het volgen van gerichte opleiding en samenwerking met verloskundige in de regio kan ik je goed helpen bij bekkenpijn. In juni 2016 start ik met een zwangerschapsfitness groep in ons centrum.

123-456-7890

Mieke Borsje-Buis
bottom of page