top of page
Leeg strand

Andere disciplines

Naast fysiotherapie behandelingen en fitness diensten bieden wij ook diensten van andere disciplines aan op het gebied van mentale, fysieke gezondheid, leefstijl en voeding.

| Diëtiek Kim Zwakman | Ergotherapie | GLI | Handtherapie | Massagepraktijk |
| Lactatiekundige Praktijk Noord-Holland |  Pedicure | Podotherapie Hermans | Psycholoog | Therapeutische Elastische Kousen |

 

Dietiste

Dietiek

Voedingsadviesbureau, dietiste Kim Zwakman

01_2527-1024x682.jpg

Kim is in 2002 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam voor de opleiding Voeding & Diëtetiek. Direct na haar opleiding is zij gestart als diëtist in het Medisch Centrum Alkmaar, waar zij ruime ervaring opdeed als diëtist en was ook actief betrokken in het voedingsteam van het MCA. Dit team houdt zich bezig met onderzoeken en ontwikkeling van nieuwe voedingsprotocollen om deze te implementeren in het ziekenhuis. Naast dit dienstverband startte zij in 2004 met Voedingsadviesbureau Zwakman en heeft zich sinds 2007 volledig toegelegd op de praktijk. Tot op de dag van vandaag is ze nog steeds bezig met ontwikkelingen tot verbetering van de voedingszorg in de regio Kennemerland en is regio bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Dietisten. Door jarenlange ervaring op het gebied van (top)sport, medische klachten, medicatie en eetproblemen ben ik als diëtist actief betrokken bij de gezondheidsontwikkelingen van voeding en mens. Omdat niet iedereen dezelfde gezondheid en wensen heeft, stel ik met u een persoonlijk doel op waarnaar wordt gestreefd. Middels BIA metingen tijdens de vervolg gesprekken kunnen we de effectiviteit van het aangepaste voedingsschema bekijken en waar nodig bijstellen tot het uiteindelijke gewenste resultaat!

Ergo Therapie

01_2550-300x200.jpg

Wat is Ergotherapie?

Volwassenen kunnen vanwege verschillende redenen beperkingen ervaren in het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten. Centrum voor ergotherapie kan bijdragen aan het hervinden van uw zelfstandigheid. We zoeken samen naar manieren om uw dagelijkse handelingen zo optimaal mogelijk uit te voeren. Dat kan soms op de oude manier en soms is het handig een nieuwe routine te creëren. Zelfredzaamheid Ondervindt u hinder bij het uitvoeren van huishoudelijk werk of verzorgende taken? De ergotherapeut helpt u de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Denk aan uw persoonlijke verzorging of die voor anderen in uw huishouden, aan het bereiden van maaltijden en andere huishoudelijke klussen. We helpen u tevens bij het vinden van de balans in uw belasting en belastbaarheid. Zijn er aanpassingen aan uw woning nodig, zodat u langer veilig en zelfstandig kunt blijven wonen? Wilt u advies inzake valpreventie? Onze ergotherapeut heeft alle kennis in huis voor het toepassen van ergonomische materialen en voorzieningen. Natuurlijk helpen we u ook graag bij het aanvragen van hulpmiddelen. Werken Gaat het uitvoeren van uw werkzaamheden niet als voorheen? Onze ergotherapeuten helpen u bij de optimale inrichting van uw werkplek, bij het aannemen van een goede werkhouding en bij het efficiënt uitvoeren van uw taken. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Daarom verstrekken we graag informatie ter voorkoming van arm-, nek- en schouderklachten en brengen we mogelijke risico’s in kaart. Vrije tijd Ook wanneer door ziekte of ongeval bepaalde activiteiten in uw vrije tijd minder makkelijk verlopen kan de ergotherapeut uitkomst bieden. Denk aan hulp bij het opnieuw uitoefenen van uw sport of aan een gezamenlijke zoektocht naar een geschikte hobby. U zoekt samen met uw ergotherapeut naar manieren om de activiteit zo optimaal mogelijk uit te voeren. Bent u opzoek naar een ergotherapeut? Neem dan contact op met Frida Bijman op telefoonnummer 06 29279391 of mail haar op info@centrumvoorergotherapie.nl.

Ergo Therapie

GLI

Leefstijlcounseling

Wat is Gecombineerde Leefstijl Interventie (gli)

Vanaf 1 januari 2019 wordt de Gecombineerde leefstijl Interventie (GLI) vergoed vanuit de basisverzekering (zonder eigenrisico). De regering heeft hier voor drie effectief bewezen programma’s die gericht zijn op leefstijl, voeding en gedrag goed gekeurd. Binnen Interfysio Lijfstijlcentrum bieden wij Coaching op Leefstijl aan middels het COOL programma. Dit programma omvat verschillende groepssessie, intake en persoonlijke begeleiding. Onze Leefstijl coach is Thijs Clever. Wat is coaching op leefstijl? Tijdens het traject Coaching op Leefstijl (CooL) wordt er samen met een BLCN geaccrediteerde leefstijlcoach aan een gezonde leefstijl gewerkt. Het is een twee jarig traject waarin verschillende aspecten van de gezonde leefstijl centraal staan. Het traject is opgedeeld in twee periodes, een periode van acht maanden (behandelfase) en een periode van zestien maanden (onderhoudsfase). Tijdens de behandelfase wordt er gewerkt aan gedragsverandering en tijdens de onderhoudsfase wordt er gewerkt aan gedragsbehoud. In beide periodes vinden er acht groepsconsulten en vier individuele consulten plaats in de praktijk. Iedereen die doorverwezen is voor de GLI krijgt een persoonlijke intake. Tijdens de intake wordt er gekeken naar het doel van de deelnemer en welke stappen er nodig zijn om dit te behalen. Vervolgens krijgen de deelnemers een uitnodiging om deel te nemen aan de groepsconsulten in de behandelfase en onderhoudsfase. De individuele consulten worden samen met de leefstijlcoach ingepland. Welke thema’s worden behandeld? Bij de groepsconsulten staan verschillende thema’s centraal. De volgende thema’s worden besproken: -voeding -slaap -stress -roken & alcohol -ademhaling Inclusie criteria Deelnemers: * ouder dan 18 jaar * een BMI van 30 of hoger of een BMI tussen de 25 en 30 met daarbij (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten, diabetes type 2, slaapapneu of artrose. * die sterk gemotiveerd zijn om hun leefstijl aan te passen, in staat zijn om in een groep te functioneren en bereid zijn om deel te nemen aan een programma met een duur van twee jaar. Vergoeding Het GLI programma wordt ingekocht door Stichting Eerstelijns Zorggroep(SEZ) gevestigd in Koog aan de Zaan. De SEZ heeft een contract met alle zorgverzekeraars afgesloten. Het programma wordt dus volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

GLI

Hand Therapie

01_2575-300x300.jpg

Wat is handtherapie?

Heeft u last van tintelingen in uw hand? Pijnklachten na een sportblessure? Stijfheid in uw spieren en gewrichten? Handtherapie is speciaal gericht op de revalidatie van letsel aan uw handen. Handtherapie kan helpen bij letsel door een ongeval, maar ook bij reumatische aandoeningen als artrose. Bij centrum voor ergotherapie werken ruim ervaren handtherapeuten die er alles aan doen om de pijn in uw hand te verminderen en bij voorkeur volledig op te heffen, zodat u uw handen weer optimaal kunt gebruiken. Handtherapie bestaat uit een analyse van de beperkte handfunctie voorlichting en ergonomische adviezen oefentherapie voor herstel van beweeglijkheid en optimale inzet van de aangedane hand het aanmeten van spalk of brace Focus op training Onze handtherapeuten streven ernaar om uw handfunctie zo goed mogelijk te herstellen. De focus van handtherapie ligt op training, waarmee we mobiliteit, kracht, coördinatie en belastbaarheid van de hand verbeteren. Werkwijze Onze handtherapeuten werken vanuit vestigingen in heel Noord-Holland en komen desgewenst ook aan huis. We hebben daarnaast een nauwe samenwerking met de afdeling Revalidatie van de Noordwest Ziekenhuisgroep. Deze samenwerking maakt het de eerstelijns fysio- en ergotherapeuten mogelijk hun eigen specifieke vaardigheden optimaal in te zetten zodat patiënten met handaandoeningen de best mogelijke zorg krijgen. We zijn lid van het Netwerk Handtherapie Noord-West. Bent u opzoek naar een handtherapeut? Neem dan contact op met Frida Bijman op telefoonnummer 06 29279391 of mail haar op info@centrumvoorergotherapie.nl.

Hand Therapie
Lactatie Praktijk

Lactatie Praktijk

Moedermelkpomp

Wat doet een lactatie-deskundige?

Bent u op zoek naar een lactatiekundige of beniewd wat zij voor u kunnen betekenen?

Meer informatie vindt u op:
lactatiekundigepraktijknoord-holland.nl

Pedicure

Voet massage

?

Binnenkort info.

Pedicure
Podo Therapie

Podo Therapie

Voetonderzoek

Podotherapie Hermans

Een podotherapeut behandelt mensen met voetklachten en klachten die ontstaan door een afwijkende voetstand en/of een afwijkend looppatroon. Meestal gaat het dan om pijn aan de voeten, enkels, knieën, heupen of de rug. Ook geeft een podotherapeut preventieve adviezen en behandelt hij afwijkende teenstanden en (ernstige) huid- en nagelaandoeningen. Veelvoorkomende werkzaamheden van de podotherapeut zijn; Het aanmeten en vervaardigen van podotherapeutische steunzolen Het behandelen van voetproblemen bij kinderen en volwassenen Behandeling en advies bij pijn aan de voeten, knieën, heupen of rug; Standsafwijkingen van tenen, nagels en voeten behandelen; Sportblessures behandelen Ingegroeide nagel behandelen; Terugkerend eelt en likdoorns verwijderen Advies en behandeling bij overbelasting- en vermoeidheidsklachten Klachten in combinatie met reuma of diabetes-mellitus (suikerziekte) Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Podotherapie Hermanns Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met 085-0530033 of stuur een email naar info@depodo.nl Podotherapie Hermanns Zorgeloos Bewegen

Psycholoog

Psycholoog

Girl by the Sea
Schermafbeelding-2021-05-26-om-11.36.46.webp

Praktijk voor psychologische hulpverlening

Voor meer informatie kijk op de website van PROSIT

Massage

Acupressuur nekmassage

Sport-/ stoel-/ ontspanningsmassage

Massage.

Massage
Therapeutische Kousen

Therapeutische kousen

Shiny Socks

Wat zijn therapeutische elastische kousen?

Therapeutisch elastische kousen worden ook wel compressiekousen of steunkousen genoemd, omdat ze een uitwendige druk uitoefenen op (delen van) het been of de arm. Vaak wordt dit compressietherapie genoemd. Door het uitoefenen van gecontroleerde druk wordt het terugstromen van het vocht naar de lymfe- en bloedvaten gestimuleerd. Op deze manier wordt oedeem en de gevolgen van langdurig oedeem voorkomen, verminderd en bestreden. Wanneer u in aanmerking komt voor een TEK kunt u contact opnemen met ons TEK TEAM. Kijk op de website voor verdere informatie.

bottom of page