top of page
Leeg strand

Andere disciplines

Naast fysiotherapie behandelingen en fitness diensten bieden wij ook diensten van andere disciplines aan op het gebied van mentale, fysieke gezondheid, leefstijl en voeding.

Diëtiek Kim Zwakman | GLI | Lactatiekundige Praktijk Noord-Holland |  Pedicure
Podotherapie Hermans | Therapeutische Elastische Kousen

 

Dietiek

Dietiste Kim Zwakman

Voedingsadviesbureau,
dietiste Kim Zwakman

Kim is in 2002 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam voor de opleiding Voeding & Diëtetiek. Direct na haar opleiding is zij gestart als diëtist in het Medisch Centrum Alkmaar, waar zij ruime ervaring opdeed als diëtist en was ook actief betrokken in het voedingsteam van het MCA. Dit team houdt zich bezig met onderzoeken en ontwikkeling van nieuwe voedingsprotocollen om deze te implementeren in het ziekenhuis. Naast dit dienstverband startte zij in 2004 met Voedingsadviesbureau Zwakman en heeft zich sinds 2007 volledig toegelegd op de praktijk. Tot op de dag van vandaag is ze nog steeds bezig met ontwikkelingen tot verbetering van de voedingszorg in de regio Kennemerland en is regio bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Dietisten. Door jarenlange ervaring op het gebied van (top)sport, medische klachten, medicatie en eetproblemen ben ik als diëtist actief betrokken bij de gezondheidsontwikkelingen van voeding en mens. Omdat niet iedereen dezelfde gezondheid en wensen heeft, stel ik met u een persoonlijk doel op waarnaar wordt gestreefd. Middels BIA metingen tijdens de vervolg gesprekken kunnen we de effectiviteit van het aangepaste voedingsschema bekijken en waar nodig bijstellen tot het uiteindelijke gewenste resultaat!

GLI

Leefstijlcounseling

Gecombineerde Leefstijl Interventie (gli)

Vanaf 1 januari 2019 wordt de Gecombineerde leefstijl Interventie (GLI) vergoed vanuit de basisverzekering (zonder eigenrisico). De regering heeft hier voor drie effectief bewezen programma’s die gericht zijn op leefstijl, voeding en gedrag goed gekeurd. Binnen Interfysio Lijfstijlcentrum bieden wij Coaching op Leefstijl aan middels het COOL programma. Dit programma omvat verschillende groepssessie, intake en persoonlijke begeleiding. Onze Leefstijl coach is Thijs Clever. Wat is coaching op leefstijl? Tijdens het traject Coaching op Leefstijl (CooL) wordt er samen met een BLCN geaccrediteerde leefstijlcoach aan een gezonde leefstijl gewerkt. Het is een twee jarig traject waarin verschillende aspecten van de gezonde leefstijl centraal staan. Het traject is opgedeeld in twee periodes, een periode van acht maanden (behandelfase) en een periode van zestien maanden (onderhoudsfase). Tijdens de behandelfase wordt er gewerkt aan gedragsverandering en tijdens de onderhoudsfase wordt er gewerkt aan gedragsbehoud. In beide periodes vinden er acht groepsconsulten en vier individuele consulten plaats in de praktijk. Iedereen die doorverwezen is voor de GLI krijgt een persoonlijke intake. Tijdens de intake wordt er gekeken naar het doel van de deelnemer en welke stappen er nodig zijn om dit te behalen. Vervolgens krijgen de deelnemers een uitnodiging om deel te nemen aan de groepsconsulten in de behandelfase en onderhoudsfase. De individuele consulten worden samen met de leefstijlcoach ingepland. Welke thema’s worden behandeld? Bij de groepsconsulten staan verschillende thema’s centraal. De volgende thema’s worden besproken: -voeding -slaap -stress -roken & alcohol -ademhaling Inclusie criteria Deelnemers: * ouder dan 18 jaar * een BMI van 30 of hoger of een BMI tussen de 25 en 30 met daarbij (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten, diabetes type 2, slaapapneu of artrose. * die sterk gemotiveerd zijn om hun leefstijl aan te passen, in staat zijn om in een groep te functioneren en bereid zijn om deel te nemen aan een programma met een duur van twee jaar. Vergoeding Het GLI programma wordt ingekocht door Stichting Eerstelijns Zorggroep(SEZ) gevestigd in Koog aan de Zaan. De SEZ heeft een contract met alle zorgverzekeraars afgesloten. Het programma wordt dus volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

Lactatie Praktijk

Moedermelkpomp

Wat doet een lactatiekundige?

Bent u op zoek naar een lactatiekundige of beniewd wat zij voor u kunnen betekenen?

Pedicure

Voet massage Pedicure INTERFYSIO Leefstijl Centrum Beverwijk

Podo Therapie

Voetonderzoek

Podotherapie Hermans

Een podotherapeut behandelt mensen met voetklachten en klachten die ontstaan door een afwijkende voetstand en/of een afwijkend looppatroon. Meestal gaat het dan om pijn aan de voeten, enkels, knieën, heupen of de rug. Ook geeft een podotherapeut preventieve adviezen en behandelt hij afwijkende teenstanden en (ernstige) huid- en nagelaandoeningen. Veelvoorkomende werkzaamheden van de podotherapeut zijn; Het aanmeten en vervaardigen van podotherapeutische steunzolen Het behandelen van voetproblemen bij kinderen en volwassenen Behandeling en advies bij pijn aan de voeten, knieën, heupen of rug; Standsafwijkingen van tenen, nagels en voeten behandelen; Sportblessures behandelen Ingegroeide nagel behandelen; Terugkerend eelt en likdoorns verwijderen Advies en behandeling bij overbelasting- en vermoeidheidsklachten Klachten in combinatie met reuma of diabetes-mellitus (suikerziekte) Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Podotherapie Hermanns Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met 085-0530033 of stuur een email naar info@depodo.nl Podotherapie Hermanns Zorgeloos Bewegen

Therapeutische kousen

Therapeutische kousen

Wat zijn therapeutische elastische kousen?

Therapeutisch elastische kousen worden ook wel compressiekousen of steunkousen genoemd, omdat ze een uitwendige druk uitoefenen op (delen van) het been of de arm. Vaak wordt dit compressietherapie genoemd. Door het uitoefenen van gecontroleerde druk wordt het terugstromen van het vocht naar de lymfe- en bloedvaten gestimuleerd. Op deze manier wordt oedeem en de gevolgen van langdurig oedeem voorkomen, verminderd en bestreden. Wanneer u in aanmerking komt voor een TEK kunt u contact opnemen met ons TEK TEAM. Kijk op de website voor verdere informatie.

bottom of page