top of page
Oudere dame yogapose

Bewegen is Medicijn!

Fitness | bewegen is medicijn

Oudere dame yogapose

Gezond ouder worden.

Het is voor ons allemaal belangrijk om te blijven bewegen en ja ook als u ouder wordt. En ook bent u laatbloeier, u bent nooit te oud om in beweging te komen. Stil staan is achteruit gaan en stil zitten is vastroesten. Kom uit uw stoel en ga aan de slag! En dan zegt u: "Hoe dan"? Ons team staat klaar om u te helpen en samen kunnen we kijken wat het beste bij u past.

Fitness| algemeen

Bejaard Paar beoefenen van Yoga

Dé stap naar een gezondere lijfstijl!

Wij helpen u graag op weg naar een fitter en gezonder lichaam. Via onze unieke formule zijn wij in staat om u de juiste prikkel te geven om uw doelen te bereiken. De aanpak van ons centrum onderscheidt zich door het optimaliseren van training, voeding & coaching. Het afstemmen van deze 3 pijlers op uw persoonlijke situatie is de enige methode die succes op korte en lange termijn garandeert! Bij INTERFYSIO Leefstijl Centrum kunt u vrij trainen in onze fitnessruimtes met diverse cardio- en krachtapparatuur. Daarnaast bieden wij ook personal coaching/ training & groepslessen in kleine groepen. Onze trainingen zijn voor iedereen toegankelijk, óók voor de sporters met een beperking. Wij stemmen de trainingen af op ieder gewenst niveau. Heeft u behoefte aan een fitter en gezonder leven? Meldt u dan aan bij INTERFYSIO Leefstijl Centrum Beverwijk.

Fitness | individueel of samen

gewichtheffen

Alleen of met een trainingsmaat(je)

U kunt bij ons individueel, met een trainingsmaat(je) en/of in groepsverband aan uw fitheid werken. Individueel of met samen kunt u zelf uw oefeningenprogramma samenstellen of u laat een schema maken door onze Fit Coaches. U kunt kiezen om volledig of gedeeltelijk zelfstandig of geheel onder begeleiding te trainen.

Persoonlijke Begeleiding

senior Therapy

Stok achter de deur met uw Personal Coach/Trainer

Heeft u fysieke beperkingen, heeft u meer aandacht en begeleiding nodig en kan u een extra stok achter de deur gebruiken? Dan kunt u ook kiezen om met uw persoonlijke trainer/ coach aan de slag te gaan. Onze Coaches helpen u graag met uw vragen, aangaande het sporten. Zij geven u net even dat beetje extra. Samen maken jullie een plan op en krijgt u een trainingsprogramma met haalbare en realistische doelen per 3 maanden. Deze periode heeft u minimaal nodig om de regelmaat van uw wekelijkse trainingen en de verkregen oefeningen eigen te maken. Periodiek wordt uw schema bijgesteld met een nieuw plan. Uw beweeg coach is uw eerste aanspreekpunt en hij/ zij zal schriftelijk/ telefonisch contact met u onderhouden, wanneer hij/zij aanwezig is.. Als lid geniet u extra korting! Wilt u niet lid worden kan kunt u voor individuele en duo coaching/ training sessies ook bij ons terecht. Dan gelden de reguliere tarieven.

Groepslessen | samen fit

Vrienden die uitwerken

Samen aan uw fitheid werken, effectief en gezellig!

We hebben verschillende groepsactiviteiten op het rooster staan, zoals circuit fitness (bootcamp en low impact), pilates en yoga. CIRCUIT FITNESS | bootcamp Functionele training in circuitvorm waarbij al je spieren goed aan het werk gezet worden. Balans, kracht, conditie en coordinatie, het komt allemaal aan bod. CIRCUIT FITNESS | low impact De term Low Impactstaat voor laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen en heel geschikt voor de plussers onder ons. Of u nu 40, 50, 60, 70, 80 of zelfs 84 jaar bent. Ondanks het leeftijdsverschil kan iedereen op zijn of haar niveau sporten in groepsverband, wat heel gezellig is! Hoe zijn de trainingen opgebouwd bij de Low Impact? Gezamenlijke warming up van zo'n 5-10 minuten. Daarna doet onze Fit Coach de oefeningen voor. De training zal in een circuit gegeven worden en dan vaak op een vastgestelde tijd per oefening. Na het voordoen van de oefeningen is vaak iedereen alles weer vergeten wat een goede dosis humor met zich mee brengt. Tussen de oefeningen door is er natuurlijk veel ruimte om te lachen en plezier te maken. Het Circuit wordt vaak gedaan in 2-4 rondjes. Na elke ronde is er even een kleine pauze zodat iedereen een slok water kan nemen en een beetje kan bijkomen. De laatste minuten worden gebruikt om de gebruikte spullen weer netjes terug te leggen en is tevens het moment uw hartslag te laten zakken tijdens de cooldown. De dynamiek tussen de trainers en deelnemers is altijd heel vrij en ontspannen. PILATES Wil je een sterk en soepel lichaam zonder het te zwaar te belasten? Dan is Pilates wat voor jou! Pilates is een effectieve training die je spiergroepen versterkt én rekt om een sterk maar ook soepel lichaam te krijgen. Bij deze les gaan we uit van de methodiek van Perfect Pilates. Dit is de 100 jaar oude methode van Joseph Pilates geperfectioneerd op basis van actuele wetenschappelijke inzichten en toegankelijk gemaakt voor iedereen. Het draait vooral om je ‘CORE’: het korset van spieren rondom je buik, rug en bekken . Core stability, ademhaling, kracht, lenigheid en evenwicht zijn de sleutelwoorden. Pilates is een eenvoudige maar toch intensieve en doeltreffende training voor elke leeftijd, zowel voor beginnende als gevorderde sporters. De les bestaat uit een warming-up, een kern waar de nadruk op Core stability ligt en een Cooling-down met stretches en ontspanning. YOGA Steeds meer mensen zoeken naar manieren om zich te ontspannen en gezond te blijven. Herken je dit? Dan is yoga misschien iets voor jou! De oorsprong van yoga Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yug dat ‘verbinding’ betekent. Het gaat dan om de verbinding tussen lichaam en geest. Balans tussen lichaam en geest
 In het leven van de moderne mens is de balans tussen lichaam en geest vaak verstoord. Yoga biedt ons oefeningen die het evenwicht herstellen. Het maakt lichaam en geest levendig en flexibel. Door yoga leer je te luisteren naar je eigen lichaam. Asana’s
 Yoga is niet prestatiegericht, je hoeft er niet lenig voor te zijn maar het bevordert wel de soepelheid van het lichaam. In elke yogales doe je een aantal yogahoudingen (asana’s). Alle houdingen hebben als doel de organen, de gewrichten, het zenuwstelsel, de bloedvaten, het evenwicht, etc. beter te laten functioneren. Tijdens de yogahoudingen rek, strek en span je allerlei spieren. De houdingen zorgen voor een verbeterde doorbloeding van het hele lichaam. Bewustwording
 Doordat je je meer bewust wordt van je lichaam volgt ook geestelijke bewustwording en omgekeerd. Ontspanning
 De asana’s, de adem- en ontspanningsoefeningen werken in yoga samen om bewust en diep te ontspannen. Heb jij na het lezen van dit bericht interesse om gezellig mee te sporten neem dan contact met ons op voor een proeftraining.

INTERFYSIO Leefstijl Centrum | Dellaertlaan 2 | 1945 WG  Beverwijk  | 0251 - 292 907

2024 © INTERFYSIO

bottom of page