top of page

Overgewicht

Bijgewerkt op: 13 jul. 2023


Afvallen met acupunctuur
Afvallen
Acupunctuur in combinatie met een voedings- en/of bewegingsadvies zorgt ervoor dat je overgewicht op een gezonde manier verdwijnt.

Overgewicht Er is sprake van overgewicht wanneer je meer weegt dan normaal is voor jouw lengte. Er zijn verschillende manieren om dat te meten. Of er sprake is van overgewicht wordt vaak berekend aan de hand van het lichaamsgewicht, de BMI, de middelomtrek en een meting om de lichaamssamenstelling te berekenen. Er is sprake van overgewicht bij een BMI van 25 of hoger. Er wordt gesproken van obesitas bij een BMI van 30 of hoger. Een te hoog lichaamsgewicht verhoogt de kans op hart- en vaatziekten, suikerziekte, gewrichtsaandoeningen, galblaasaandoeningen en kortademigheid. Maar dat is niet het enige. Ernstig overgewicht kan ook emotionele en sociale gevolgen hebben. Gevoelens van neerslachtigheid, eenzaamheid en isolement kunnen voor veel problemen zorgen. Om te weten of dat bij jou het geval is, kun je het best vertrouwen op het oordeel van je huisarts en zo nodig onder begeleiding van een GLI-therapeut* de gezondheidsrisico’s verkleinen. *GLI = gecombineerde leefstijlinterventie. Hoe kan acupunctuur helpen om een gezond lichaamsgewicht te bereiken? Overgewicht is vanuit Chinees perspectief geen strikt lichamelijk probleem, lichamelijke klachten hebben altijd een mentale-, emotionele en spirituele component. Uiteraard onderzoek ik de lichamelijke oorzaken van je overgewicht. Hoe is het met je energiebalans? Functioneren de betrokken organen goed? Een acupunctuurbehandeling zorgt ervoor dat je spijsvertering optimaal gaat werken. Maar ik wil ook de oorzaak achterhalen waaróm er gewichtstoename is:

Heb je een knagend hongergevoel? Eet je uit ongenoegen of stress? Heb je voorkeur voor een bepaalde smaak (bijvoorbeeld zoet of zout)? Of word je al “dik van water”?

Door het stellen van gerichte vragen, samen met de pols- tong- en eventueel buikdiagnostiek krijg ik inzicht waar bij jou het probleem zit.

Een acupunctuurbehandeling zorgt ervoor dat je een lichamelijk en geestelijk evenwicht gaat ervaren. Hierdoor verdwijnt de behoefte om overmatig te eten, kan je de voedingsstoffen die je tot je neemt ook beter “eigen maken” en ervaar je meer energie om in beweging te kunnen komen. Zeker in combinatie met een voedings- en/of bewegingsadvies zorgt dit ervoor dat je overgewicht op een gezonde manier verdwijnt.


Ik maak altijd een behandelplan op maat en afhankelijk hoe je op de behandeling reageert kan ik een inschatting maken hoeveel behandelingen er nodig zijn om je weer lekker in je vel te laten voelen.

Nieuwsgierig of acupunctuur iets voor jou is? Neem dan gerust contact met me op, wie weet kan ik wat voor je betekenen.

Jessica van Dijk-Ruhé

Jessica's acupunctuur


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page