top of page

De kracht van zelfgemaakte kippensoep.


zelfgemaakte-kippensoep-chinese-traditie
Mijn zelfgemaakte kippensoep
Ontdek ook dit oude Chinese geheim!

Velen van jullie zullen dit vast al eens van mij gehoorde hebben: “Maak maar eens een échte kippensoep voor jezelf”. Regelmatig maak ik zelf ook tijd om zo’n heerlijke soep voor mijn gezin te maken, zo ook gisteren. En daarmee zijn we het nieuwe jaar krachtig mee begonnen! Yin en Jing

Volgens de oude Chinese traditie is het in de winter van essentieel belang om het Yin te voeden en jezelf te versterken. Een eeuwenoude manier om dit te bereiken is het regelmatig nuttigen van zelfgemaakte kippensoep, waarbij het meegekookte merg van de botten een bijzondere rol speelt. De combinatie van langzaam gekookte kip, groenten en kruiden resulteert niet alleen in een voedzame bouillon, maar het toevoegen van het merg van de botten versterkt ook je Jing. Jing wordt gezien als de bron van onze levensenergie, en het opnemen van dit kostbare bestanddeel in de soep draagt bij aan de diepe voeding van lichaam en geest.

Zorgen voor jezelf en je dierbaren Het bereiden van zelfgemaakte kippensoep met het meegekookte merg wordt niet alleen beschouwd als een culinair ritueel, maar ook als een krachtige manier om jezelf te koesteren en te verwarmen tijdens de koude wintermaanden.


Recept

Hierbij een link naar een superkrachtige kippensoep (vrij van gluten & lactose) van Hilde: https://superpandafood.com/2019/11/10/5-elementen-kippensoep-is-de-krachtigste-glutenvrij-en-lactosevrij-recept/

Ik moedig je aan om ook deze soep te maken en zo zorg te dragen voor zowel jezelf als je dierbaren en wees vooral vrij om er je eigen draai aan te geven!


Jessica van Dijk-Ruhé

Jessica's acupunctuur

Meer informatie over acupunctuur: acupunctuur.nlRecente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page