top of page

Vanaf 01-01-2019 wordt de GLI vergoed vanuit de basis verzekering! Zonder eigen risico!

De gecombineerde Leefstijl Interventie

Vanaf 1 januari 2019 wordt de Gecombineerde leefstijl Interventie (GLI) vergoed vanuit de basisverzekering (zonder eigenrisico). De regering heeft hier voor drie effectief bewezen programma’s die gericht zijn op leefstijl, voeding en gedrag goed gekeurd. Binnen Interfysio Lijfstijlcentrum bieden wij Coaching op Leefstijl aan middels het COOL programma. Onze Leefstijl coach is Iris Magdelyns.

Wat is coaching op leefstijl?

Tijdens het traject Coaching op Leefstijl (CooL) wordt er samen met een BLCN geaccrediteerde leefstijlcoach aan een gezonde leefstijl gewerkt. Het is een twee jarig traject waarin verschillende aspecten van de gezonde leefstijl centraal staan. Het traject is opgedeeld in twee periodes, een periode van acht maanden (behandelfase) en een periode van zestien maanden (onderhoudsfase). Tijdens de behandelfase wordt er gewerkt aan gedragsverandering en tijdens de onderhoudsfase wordt er gewerkt aan gedragsbehoud. In beide periodes vinden er acht groepsconsulten en vier individuele consulten plaats in de praktijk. Iedereen die doorverwezen is voor de GLI krijgt een persoonlijke intake. Tijdens de intake wordt er gekeken naar het doel van de deelnemer en welke stappen er nodig zijn om dit te behalen. Vervolgens krijgen de deelnemers een uitnodiging om deel te nemen aan de groepsconsulten in de behandelfase en onderhoudsfase. De individuele consulten worden samen met de leefstijlcoach ingepland.

Inclusie criteria

Deelnemers: * ouder dan 18 jaar * een BMI van 30 of hoger of een BMI tussen de 25 en 30 met daarbij (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten, diabetes type 2, slaapapneu of artrose. * die sterk gemotiveerd zijn om hun leefstijl aan te passen, in staat zijn om in een groep te functioneren en bereid zijn om deel te nemen aan een programma met een duur van twee jaar.

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

PRE-MEDEDELING | Corona maatregelen vanaf 15-01-2022

Hallo Allemaal, Jaaah, er mag weer binnen gesport worden! Het is nog wel even afwachten onder welke voorwaarden/ regels dit gaat zijn. Wij vragen jullie dan ook nog even geduld te hebben. Na de persc

Nieuwe Corona Maatregelen per 23 november 2021

Beste Allemaal, Zoals als eerder aangekondigd worden ook wij weer getroffen door de nieuwe maatregelen om het coronavirus onder controle krijgen. Voor ons betekent het dat alle sportfaciliteiten vanaf

Comentarios


bottom of page